Siirry pääsisältöön

Asia­kir­joit­ta­mi­sen verk­ko­kurs­si 24.9.-29.11.2024

Kurssilla opiskelija harjaantuu pohtivaan ja perustelevaan asiakirjoittamiseen. Kurssin opettajana Saara Kauppinen

Aika

24.9. klo 17 – 29.11.2024 klo 19

Paikka

Sähköpostilista ja mahdollisesti sovittuina aikoina Google Meet

Tutustumme asiatekstilajeihin ja lähestymme kirjoittamista prosessina. Käsittelemme kohderyhmän valintaa, tekstin tavoitetta, asiatekstin tyyliä, lähdeviitteiden käyttöä, tekstin jäsentelyä ja sen viimeistelyä. Tarkastelemme myös kirjoittamiseen liittyviä tunteita ja tutustumme kirjoittamista edistäviin kirjoitustekniikoihin. 

Kurssin opettaja Saara Kauppinen on tutkija, jota motivoi tiedon yleistajuistaminen. Saara opettaa antiikintutkimukseen liittyviä kursseja sekä Avoimessa yliopistossa että Helsingin työväenopistossa. Kirjoittamista hän on opettanut esimerkiksi graduntekijöille.

Kurssi järjestetään sähköpostilistalla. Opettaja esittelee uuden tehtävän perjantai-iltana. Kurssilaiset palauttavat harjoitustyönsä sunnuntai-iltaan mennessä ja saavat lyhyet palautteet tehtävistä tiistaina. Tehtävien tekeminen on vapaaehtoista, mutta jos osallistuja haluaa niistä palautteen, määräaikaa on noudatettava. Mahdollisista Google Meet -tapaamisista sovitaan erikseen. 

Ilmoittaudu asiakirjoittamisen verkkokurssille 10.9. mennessä sähköpostitse osoitteeseen osallistun@kulttuuripalvelu.fi. Kurssin hinta on Kulttuuripalvelun jäsenille 40 euroa ja ei-jäsenille 65 euroa. Kurssille voidaan ottaa 10 osallistujaa. 

Järjestäjät:  Näkövammaisten Kulttuuripalvelu, Näkövammaisten kirjastoyhdistys ja Sivis-keskus