Siirry pääsisältöön

Kir­jai­li­ja­vie­raa­na Joonatan Tola 28.2.2023

Iiris-keskuksen Valo-tilassa tiistaina 28.2.2023 klo 17.30-19.30 kirjailijavieraana Joonatan Tola.

Keskustelua kirjailija Joonatan Tolan kanssa johdattelee Sari Karjalainen. 

Joonatan Tolan suvun ja perheen tarinaan pohjautuva esikoisromaani Punainen planeetta palkittiin Kalevi Jäntin palkinnolla ja näkövammaisjärjestöjen Laurin kirja -äänikirjapalkinnolla. Teoksen itsenäinen jatko-osa Hullut ihanat linnut on juuri ilmestynyt. Vierailu nettiradioidaan suorana lähetyksenä ja tallenne julkaistaan jälkikäteen yhdistyksen nettisivuilla.

”Tolan perhe on jättänyt hyvästit taiteilijaisälleen, mutta isän laskuja tippuu yhä postiluukusta. Aseet pannaan myyntiin ja kattokruunu irrotetaan, sitten sossut ovatkin jo ovella. 6-vuotias Joonatan nostaa äidin kylpyammeesta, auttaa vaatteet päälle ja sytyttää äidin tupakan. Jollei pyörätuoliin joutunut äiti löydä miestä rinnalleen, uhkaa lapsia huostaanotto. Pökerryttävän kasvukertomuksen traagisuutta leikkaa mustan huumorin ihmeellinen hehku.”

Ilmoittaudu kirjailijavierailuun sähköpostitse osoitteeseen osallistun@kulttuuripalvelu.fi 28.2. klo 12 mennessä. Vierailun osallistumismaksu on 5 euroa, kirjastoyhdistyksen jäsenet veloituksetta.

Tilaisuuden järjestää Näkövammaisten Kulttuuripalvelu ry ja Näkövammaisten kirjastoyhdistys ry.