Siirry pääsisältöön

Kult­tuu­ri­pal­ve­lun vieraana kään­tä­jä­ Mar­ja­kai­sa Matt­hias­son 24.10.2024

Anne Huttunen haastattelee Islannissa asuvaa Marjakaisa Matthiassonia Google Meetissä.

Aika

24.10.2024 klo 17 – 19

Paikka

Google Meet

Anne Huttunen haastattelee monelle tuttua Islannissa asuvaa Marjakaisa Matthiassonia Google Meetissä. Kaisa on tähän mennessä suomentanut islannin kielestä 12 romaania. Joukossa on fantasiaa, lastenkirjoja ja dekkareita. Varttuneempi väki muistaa heikkonäköisen Kaisan iloisena opiskelijatyttönä, joka oli mukana Näkövammaisteatterissa ja muussakin Kulttuuripalvelun toiminnassa. Rakkaus sekä maahan, että tulevaan puolisoon veti hänet Islantiin. Kaisalla on kuitenkin paljon ystäviä Suomessa ja hän on osallistunut Kulttuuripalvelun järjestämille luovan kirjoittamisen verkkokursseille. Kaisa on luvannut kertoa uransa alkuvaiheista, suomentamisen prosessista, islannin kielen erityispiirteistä ja islantilaisesta kulttuurista.

Saavutettavuuskirjasto Celiasta löytyvät seuraavat Kaisan suomentamat kirjat: Lilja Sigurðardóttirin dekkari Jääkylmä aurinko, Gerður Kristnýn lasten fantasiaromaani Hautausmaa sekä Aðalsteinn Ásberg Sigurðssonin Silta Tumman yli ja Tummalinnan valot, Arnaldur Indriðasonin dekkari Reykjavikin yöt, ja Kristín Steinsdóttirin romaani Omaa tietä.

Ilmoittaudu vierailuun viimeistään 23.10. sähköpostitse osoitteeseen osallistun@kulttuuripalvelu.fi ja saat osallistumisohjeen. Osallistumismaksu 10 € laskutetaan vierailun jälkeen. Näkövammaisten kirjastoyhdistyksen jäsenet voivat osallistua vierailuun veloituksetta.

Järjestäjät: Näkövammaisten Kulttuuripalvelu ja Näkövammaisten kirjastoyhdistys