Siirry pääsisältöön

Luetus-pal­ve­lus­sa valtava määrä ää­ni­kir­jo­ja ja -lehtiä

Luetus-palvelussa on kuunneltavissa tuhansia kirjoja, lehtiä, oppaita, ohjeita ja luetteloita sekä radion ja tv-ohjelmien tiedot. Kaikki ovat näkövammaisille saavutettavassa muodossa.

Luetus-kuuntelu on helppokäyttöinen palvelu lehtien ja kirjojen kuunteluun. Palvelussa on kuunneltavissa ihmisäänellä muun muassa tuhansia kirjoja, lehtiä, oppaita, ohjeita ja luetteloita sekä radion ja tv-ohjelmien tiedot. Julkaisut, kuten Ilta-Sanomat ja Iltalehden saa luettavaksi heti lehtien ilmestyttyä.

Luetus-kuuntelun voi saada käyttöönsä henkilö, jonka näkövamman haitta-aste on vähintään 50 %. Julkaisuja luetaan Luetus-sovelluksella ja lukusovelluksilla tietokoneella ja mobiililaitteilla. Näkövammaisten liitolta voi lainata henkilökohtaiseen käyttöön kuuntelulaitteen eli Daisy-soittimen. Daisy-soitin voidaan toimittaa kotiin.

Luetus-kuuntelun käyttöön tarvitaan internetyhteys tai maksuton Kuuntelukaista-yhteys. Daisy-soittimen voi liittää omaan langattomaan tai langalliseen verkkoon tai älypuhelimella jaettuun yhteyteen. Jos kotona ei ole internetyhteyttä, voi näkövammainen henkilö saada käyttöönsä Näkövammaisten liiton tarjoaman maksuttoman Kuuntelukaista-yhteyden. Se on langaton mobiiliyhteys, jota voi käyttää vain tähän palveluun. Kuuntelukaista toimii manner-Suomessa.

Luetus-lukusovellus puhuu koneäänellä julkaisun tekstin. Lukusovellusta voi käyttää tietokoneella Windows- ja Linux-ympäristöissä sekä Android- ja iOS-mobiililaitteilla. Verkkopalvelusta voi hakea käyttäjätunnuksella luettavaa suoraan lukusovellukseen tai selaimella. Lukusovelluksissa teksti on luettavissa myös laitteen näytöltä. Koneäänen nopeutta ja tekstin kokoa voi muuttaa itselle sopivaksi.

Luetus äänilehtiä ja kirjoja voi kuunnella myös sovelluskaupasta ladattavalla Dolphin EasyReader-mobiilisovelluksella.