Siirry pääsisältöön

Luetus-sovellus uudistui

Näkövammaisille saavutettavassa Luetus®-palvelussa on kuunneltavana muun muassa kymmeniä sanoma- ja aikakauslehtiä, radio- ja tv-ohjelmia sekä tuhansia kirjoja.

Luetus®-palvelun sovellus uudistettiin. Nyt lehtien ja kirjojen kuuntelu onnistuu entisäkin helpommin, Näkövammaisten liitto tiedottaa.

Uuden sovelluksen saa Luetus-nimellä ios-versiona Apple Storesta sekä Android-laitteille Play-kaupasta. Uutena ominaisuutena on muun muassa välilehdet, joilta julkaisut löytyvät suoraan. Aliasnimiä tai tiedostonimiä ei tarvitse enää muistaa. Suosikkeja voi myös merkitä, jolloin julkaisut löytyvät nopeammin.

Sovellukseen kirjaudutaan Luetus-palvelun tunnuksella ja salasanalla, eikä lisenssiä enää tarvitse pyytää liiton käyttäjätuelta. Unohtuneen salasanan voi uusia Oma Luetus-sivustolta.

Palvelussa on luettavana muun muassa kymmeniä sanoma- ja aikakauslehtiä, radio- ja tv-ohjelmia sekä tuhansia kirjoja. Lisäksi palvelussa on Luetus-palvelun ja Celian kirjakerhot sekä erilaisia oppaita, luetteloita ja ohjeita. Kaikki palvelun julkaisut ovat muokattu näkövammaisille saavutettavaan muotoon.

Julkaisuja voi lukea Luetus-sovelluksella ja lukusovelluksilla tietokoneella ja mobiililaitteilla.

Luetus-sovelluksen käyttöohjeet löytyvät liiton kotisivuilta osoitteesta ohjepankki.nakovammaistenliitto.fi- Ulkoinen linkki

Luetus-palvelun voi saada käyttöönsä henkilö, jonka näkövamman haitta-aste on vähintään 50 %.

Luetus-sovellusta varten tulee allekirjoittaa sopimus Näkövammaisten liiton kanssa, jonka jälkeen käyttöönottoa varten saa tarvittavat tiedot.

Palvelusopimuksen Luetus-palvelusta Näkövammaisten liiton kanssa voi tehdä tästä linkistä.- Ulkoinen linkki