Siirry pääsisältöön

Mik­ro­pu­hees­ta uusi versio - Nky ry mukana uu­dis­tus­työs­sä

Puhesyntetisaattori Mikropuheen uusi versio 5.4 on julkaistu. Uusi versio on maksuton ja toimii Windowsin ja Linuxin ruudunlukuohjelmissa

Timehouse Oy:n kehittämän Mikropuheen uusi versio tuotettiin yhteistyöprojektilla, jossa rahoittajana toimivat Näkövammaisten kirjastoyhdistys, Näkövammaisten liitto ja Tampereen seudun Näkövammaisten tukisäätiö.

Uudistusprojekti alkoi Näkövammaisten liiton tiedonsaatipalveluiden vetämänä tammikuussa 2022 ja uusi Mikropuheen versio 5.4 julkaistiin 24.8.2022. Neuvottelut Timehouse Oy:n kanssa oli aloitettu jo vuoden 2021 huhtikuussa. Teknisten uudistusten lisäksi ohjelman käyttöoikeudet siirtyivät Näkövammaisten liitolle. Sen myötä puhesyntetisaattorin käyttäminen on maksutonta.

Puhesyntetisaattoria tarvitaan, jotta ruudunlukija pystyy tuottamaan näytön sisällön puheeksi. Mikropuheen etuna on, että se ei tulkitse tekstiä. Mikropuhe lukee nopeasti ja virheettömästi, minkä vuoksi monet näkövammaiset käyttävät sitä. Asiasta uutisoi Näkövammaisten Airut  -lehti 5/2022.