Siirry pääsisältöön

Tee­ma­kam­ma­ri te­ko­ä­lys­tä 7.12.2023

Voiko tekoälyllä olla tietoisuus? Kuinka paljon tekoälyllä on valtaa? Onko tekoäly uhka yksityisyydelle? Joulukuun teemakammarin aiheena on tekoäly.

Oletko keskustellut asiakaspalvelubotin kanssa tai pyytänyt tekoälyä kirjoittamaan runon tai laatimaan matkasuunnitelman? Taatusti olet ainakin sivunnut aihetta juttutuokiossa tuttavan kanssa, sen verran ajankohtainen asia tekoäly on. 

Tietojenkäsittelytieteen professori Hannu Toivonen- Ulkoinen linkki- Ulkoinen linkki Helsingin yliopistosta kertoo meille joulukuisessa teemakammarissa ajankohtaisesta keskustelunaiheesta, jolta tuskin kukaan on voinut välttyä. Toivonen on julkaissut tekoälystä muun muassa yleistajuisen tietokirjan Mitä tekoäly on? 100 kysymystä ja vastausta- Ulkoinen linkki- Ulkoinen linkki (Teos 2023), jonka Helsingin yliopisto lahjoitti kaikille kansanedustajille. 

Osallistumismaksu 10 € laskutetaan. Ilmoittaudu tekoäly-aiheiseen teemakammariin viimeistään 12.12. sähköpostitse osoitteeseen osallistun@kulttuuripalvelu.fi ja saat osallistumislinkin. 

Lämpimästi tervetuloa! 

Järjestäjät: Näkövammaisten Kulttuuripalvelu ry ja Näkövammaisten kirjastoyhdistys ry